ក្រូចឆ្មាមិនត្រឹមតែផ្តល់
អត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាពយើងទាំងប៉ុណ្ណោះទេ
វាថែមទាំងជាគ្រឿងផ្សំដែលធ្វើឲ្យម្ហូបកាន់តែមានរស់ជាតិឆ្ងាញ់ថែម ទៀត។ អត្ថបទខាងក្រោមនេះបង្ហាញពីវិធីធ្វើ
ក្រូចងាំង៉ូវ ដែលអាចរក្សាទុកប្រើប្រាស់បានយូរ។
+ គ្រឿងផ្សំ
- ក្រូចឆ្មា ១០ផ្លែ
- ស្ករត្នោត
១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកខ្មេះ
៤ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹក ១លីត្រ
+ វិធីធ្វើ
១.
មុនដំបូងយកក្រូចឆ្មាមកលុញឲ្យទន់
បន្ទាប់មកយកវាទៅស្រុះក្នុងទឹកកំពុងដាំពុះប្រហែលជា ៥នាទី។
២.
៥នាទីក្រោយមកស្រង់យកមកលាងទឹកត្រជាក់
រួចហើយដាក់ហាលថ្ងៃឲ្យក្រៀមប្រហែលជា ២-៣ថ្ងៃ។
៣.
បន្ទាប់ពីហាលថ្ងៃស្ងួតហើយយកវាមកច្រកចូលក្នុងក្រឡរ។
៤.
យកស្ករត្នោតដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង
ចាក់ទឹកបន្តិចរួចកូរវាឲ្យស្អិតឡើងជើងអង្ក្រង។
៥. ដាក់ទឹកអំបិល
និងទឹកខ្មេះចូលកូរវាឲ្យរលាយរួចដាំឲ្យពុះ
បន្ទាប់ពីទឹកពុះហើយត្រូវបិតភ្លើងទុកទឹកនោះអោយ
ត្រជាក់។
ត្រជាក់។
៦.
ពេលដែលទឹកត្រជាក់យកវាទៅចាក់ចូល ឬក៏ដួសដាក់ក្នុងក្រឡរដែលបានដាក់ក្រូចចូលទុកវាមួយសប្តាហ៍អាចយក
វាទៅប្រើបានហើយ៕
ប្រភពៈ www.mungkulkar.com
ប្រភពៈ www.mungkulkar.com
No comments:
Post a Comment