គន្លិះក្នុងការចិញ្ចឹមទាយកស៊ុតឲ្យបានផលខ្ពស់
* ចំពោះមេទាសម្រាប់យកស៊ុត៖
- យើងត្រូវត្រូវជ្រើសរើសមេទាដែលមានសុខភាពល្អអាយុចាប់ពី៥ខែឡើងទៅ
ដែលមានទម្ងន់មិនលើសពី១,៥គីឡូក្រាម
បន្ទាប់ពីចិញ្ចឹមបានប្រហែល២០ថ្ងៃវានឹងចាប់ផ្តើមពងហើយ។
- ការផ្តល់ចំណី៖
ក្នុងមួយថ្ងៃយើងត្រូវដាក់ចំណីឲ្យវាស៊ីចំនួន២ដង ព្រឹក និងល្ងាច ដោយកំណត់ទាមួយក្បាលត្រូវស៊ីអស់ត្រឹម១,៣ខាំ។
- ចំណីធម្មជាតិសម្រាប់មេទាមានដូចជា
ស្រូវលាយជាមួយនឹងកន្ទក់ ក្បាលបង្គា សត្វខ្យង និងខ្ចៅជាដើម
ហើយត្រូវបន្ថែមបន្លែបៃតងឲ្យវាស៊ីដូចជាស្មៅខ្ចី ត្រកួន ស្ពៃជាដើមដែលវាជួយផ្តល់វីតាមីនដល់ទារបស់យើង។
- ត្រូវសម្អាតស្នូកសម្រាប់ដាក់ចំណីឲ្យទាស៊ីជាប្រចាំ
និងដាក់ចំណីឲ្យបានច្រើនកន្លែងដើម្បីជៀសវាងវាស៊ីចំណីមិនបានស្មើគ្នា។
- ត្រូវធ្វើទ្រុងឲ្យបានធំទូលាយ ខ្ពស់ស្រលះ
បើធ្វើដំបូលស័ង្កសីត្រូវយកស្លឹកឈើ ឬស្លឹកដូងគ្របពីលើ និងដាក់ស្បៃពីក្រោមដំបូលដើម្បីកាត់បន្ថយកម្តៅ។
- ក្នុងទា១០០០ក្បាល យើងត្រូវធ្វើរោងទទឹង១០ម៉ែត្រ
បណ្តោយ២០ម៉ែត្រ
- នៅពេលដែលទាកំពុងផ្តល់ស៊ុត
អ្នកចិញ្ចឹមត្រូវមានការប្រុងប្រយ័ត្នខ្ពស់ការពារកុំឲ្យវាផ្អើល
ដែលបណ្តាលឲ្យវាឈប់បញ្ចេញស៊ុត ឬចំនួនស៊ុតធ្លាក់ចុះ។
-
ត្រូវកំណត់ឲ្យទាលេងទឹកត្រឹម៥ម៉ោងក្នុងមួយថ្ងៃដោយដាក់ឲ្យវាលេងចាប់ពីម៉ោង១០ព្រឹកទៅ។
- ការចិញ្ចឹមបែបធម្មជាតិនេះធ្វើឲ្យទាមានសុខភាពល្អ
ស៊ុតក្រហមធំល្អ ស៊ុតមិនសូវមានក្លិនឆ្អាប ហើយវាផ្តល់ស៊ុតបានច្រើន
ហើយអ្នកប្រើប្រាស់ទទួលបានអាហារដែលមានសុវត្ថិភាពផងដែរ។
- បន្ទាប់ពីចិញ្ចឹមបាន៣ឆ្នាំ
យើងត្រូវលក់មេទាទាំងនោះចេញព្រោះវាចាស់ ហើយការផ្តល់ស៊ុតក៏ធ្លាក់ចុះផងដែរ។
* វិធីការពារជម្ងឺ៖
- ដើម្បីការពារទាកុំឲ្យមានជម្ងឺ និងពុលលាមករបស់វា
ដើម្បីការពារកុំឲ្យរោងមានក្លិនមិនល្អដោយសារលាមករបស់វា ឬទឹកជាំយើងត្រូវក្រាលអង្កាមនៅក្រោមរោង
ការធ្វើដូចនេះអាចជួយផ្តល់កម្តៅដល់ទា និងអាចយកអង្កាមនេះប្រើប្រាស់ជាជីបានផងដែរ។
អត្ថបទដោយ៖ អ៊ាង សុផល្លែត
> |
No comments:
Post a Comment