» អត្ថប្រយោជន៍ពីពោតបារាំង រឺដៃនាង
- ពោតបារាំង មានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព ច្រើនចំពោះសុខភាព វាជាពពួកអាហារជាតិសស ៃ សម្បូរវីតាមីនA,C, B, K, folate, ប៉ូតាស្យូម កាល់ស្យូម ម៉ាញ៉េស្យូម ជាតិដែក និងជាតិស័ង្កសី។
- ពោតបារាំង មានអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព
- ជំងឺទឹកនោមផ្អែម៖
វាជួយកាត់បន្ថយកម្រិតជាតិស្ ករក្នុងឈាម។
- ជំងឺខ្វះឈាមក្រហម/ ស្លេកស្លាំង៖
វាអាចជួយបង្កើតកោសិកាគ្រាប់ ឈាមដើម្បីបង្ការ ភាពស្លេកស្លាំង។
- ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក៖ បរិមាណដ៏ខ្ពស់នៃសារជាតិអង់ទ ីអុកស៊ីដង់ ជួយការពារប្រព័ន្ធភាពសុំាំព ីរ៉ាឌីកាល់ដែលប៉ះពាល់
និងការបំបែកខ្លួនរបស់កោសិកា ទៅជាជំងឺមហារីក។
- ជំងឺហឺត៖ បរិមាណដ៏ខ្ពស់នៃអង់ទីអុកស៊ី ដង់
និងវីតាមីន C គឺមានគុណសម្បត្តិអាចឲ្យវា
ជួយទប់ស្កាត់បញ្ហារបស់ជំងឺហ ឺតបាន។
- បង្កើតភាពរឹងមាំដល់ឆ្អឹង៖ បរិមាណនៃសារធាតុ folate គឺជួយធ្វើឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំ និង កំហាប់ឆ្អឹងល្អ ដែលបង្ការយើងបានពីជំងឺពុកឆ្ អឹង។
- កូឡេស្តេរ៉ូល៖ សារជាតិសសៃរលាយដែលមាននៅក្នុ ងពោតបារាំង គឺជួយក្នុងការបន្ទាបកម្រិតស េរ៉ូមកូឡេស្តេរ៉ូល
និងកាត់បន្ថយការកកស្ទះជាតិខ ្លាញ់តាមសសៃអាទែដែលអាចប្រឈម នឹងជំងឺបេះដូងបាន។
- ការទល់លាមក៖ ការផ្ទុកដ៏សម្បូរនៃសារជាតិស សៃ គឺអាចជួយឲ្យបញ្ចេញជាតិពុល
និងជួយធ្វើឲ្យចលនាពោះវៀនដើរ ស្រួលព្រោះវាមានផ្ទុកសារជាត ិ laxative
ពីធម្មជាតិ។ ការទទួលទានវាជាទៀងទាត់ ក៏អាចជួយការពារយើងពីជំងឺមហា រីកពោះវៀនធំបានផងដែរ។
- ជំងឺដំបៅក្រពះពោះវៀន៖ សារជាតិដែលមាននៅក្នុងពោតបារ ាំង គឺអាចជួយស្រោបការពារបំពង់ផ្ លូវអាហារឲ្យមានសុខភាពល្អ
និងបង្ការពីដំបៅផ្សេងៗដែលអា ចកើតមាន។
- ដូចដែលបានរៀបរាប់ពីខាងលើនេះ ពោតបារាំងគឺជាប្រភេទបន្លែធម ្មជាតិដ៏អស្ចារ្យមួយ
ក្នុងការជួយបង្ការជំងឺផ្សេង ៗនិងធ្វើឲ្យយើងមានសុខភាពល្អ ។
អត្ថបទពី៖ health.com.kh
- ជំងឺខ្វះឈាមក្រហម/
- ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក៖ បរិមាណដ៏ខ្ពស់នៃសារជាតិអង់ទ
- ជំងឺហឺត៖ បរិមាណដ៏ខ្ពស់នៃអង់ទីអុកស៊ី
- បង្កើតភាពរឹងមាំដល់ឆ្អឹង៖ បរិមាណនៃសារធាតុ folate គឺជួយធ្វើឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំ និង កំហាប់ឆ្អឹងល្អ ដែលបង្ការយើងបានពីជំងឺពុកឆ្
- កូឡេស្តេរ៉ូល៖ សារជាតិសសៃរលាយដែលមាននៅក្នុ
- ការទល់លាមក៖ ការផ្ទុកដ៏សម្បូរនៃសារជាតិស
- ជំងឺដំបៅក្រពះពោះវៀន៖ សារជាតិដែលមាននៅក្នុងពោតបារ
- ដូចដែលបានរៀបរាប់ពីខាងលើនេះ
អត្ថបទពី៖ health.com.kh
No comments:
Post a Comment